Game of Thrones fans in shock na het zien van de Red Wedding

Game of Thrones heeft afgelopen weekend voor de nodige reacties op sociale netwerken waaronder Twitter gezorgd. Het ging om de negende aflevering van het derde seizen en indien je deze nog niet hebt gezien dan kun je dit artikel beter niet verder lezen. Vanavond zal in de Verenigde Staten alweer de laatste aflevering van seizoen drie worden uitgezonden, recent werd al aangekondigd dat volgend jaar een vierde seizoen zal volgen.

game_of_thrones_robb_stark

The Rains of Castamere op Twitter

Zoals in de titel genoemd zorgde aflevering negen getiteld 'The Rains of Castamere' maar ook 'Red Wedding' genoemd voor een grote shock bij een hoop fans van Game of Thrones, daarbij moet direct gezegd worden dat degene die de boeken van George R.R. Martin hebben gelezen waarop de serie is gebaseerd dit moment al zagen aankomen.

Aan het einde van de aflevering is te zien hoe Robb Stark, de Koning van het Noorden wordt verraden door Walder Frey en bannerman Roose Bolton tijdens de bruiloft van Edmure Tully met een van de dochters van Walder Frey. Het lijkt een grootst feest totdat de band begint met het spelen van het nummer 'Rains of Castamere' en dan wordt al snel duidelijk dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren, het nummer hoort namelijk bij het Huis Lannister. Eerst wordt de zwangere vrouw van Robb Stark, Talisa op gruwelijke wijze omgebracht waarna ook Robb Stark zelf wordt vermoord evenals zijn moeder Catelyn en honderden van zijn soldaten. Tegelijkertijd komt Arya Stark net aan op de bruiloft.

Veel fans waren geschokt dat twee van hun favoriete karakters die al vanaf het eerste seizoen speelden in de serie zo onverwachts werden omgebracht en zij keerden naar onder andere Twitter om hun emoties te uiten. In totaal waren er 700.000 vermeldingen op Twitter, Facebook, blogs, forums en websites waarmee deze aflevering online de meest besproken aflevering van Game of Thrones is geworden. Er werd zelfs een account @RedWeddingTears op Twitter aangemaakt om de beste reacties te verzamelen. Op alleen Twitter werden 367.000 berichten geplaatst over de aflevering waarmee het vorige record van 277.000 mentions na de eerste aflevering van het seizoen werd verbroken.

Een aantal grappige reacties van fans geplaatst op Twitter eerder deze week hieronder.

In de Verenigde Staten trok de negende aflevering 5,2 miljoen kijkers. Hieronder een korte video waarin te zien is hoe een aantal fans hebben gereageerd op de bewuste shockerende scène. Ook hieronder een video van een interview met George R.R. Martin die reageert op alle reacties van fans van de serie, zo zegt hij 'Nu weet je waarom je nerdy vrienden dertien jaar geleden zo depressief waren' aldus de schrijver. Aanvullend kun je hier een recent interview lezen dat Entertainment Weekly had met George R.R. Martin. In dit interview legt de schrijver uit waarom hij de Red Wedding scène heeft geschreven en hoe er in de afgelopen jaren sinds dat het boek uitkwam werd gereageerd door mensen.

Lees meer over: , ,