Game of Thrones aflevering 1 seizoen 4, goed voor miljoen downloads in halve dag

Game of Thrones aflevering 1 seizoen 4, goed voor miljoen downloads in halve dag

Afgelopen zondag werd in de Verenigde Staten de eerste aflevering van seizoen vier van de populaire televisieserie Game of Thrones uitgezonden (gisteravond te zien hier in Nederland). Dat de televisieserie populair is bleek al snel want door de enorme belangstelling ging streamingdienst HBO Go zondag onderuit tot grote teleurstelling van veel fans van de serie. De dienst deed er lang over om te laden en er verschenen met regelmaat fouten in beeld, pas uren later waren de problemen met HBO Go opgelost.

Niet geheel onverwachts werd de eerste aflevering van het vierde seizoen zondag al direct door veel mensen via de illegale kanalen gedownload waaronder via BitTorrent. Afgelopen jaar zorgde de televisieserie op dat gebied net als een jaar eerder al nog voor diverse records. Zo zorgde de laatste aflevering van het derde voor een downloadrecord, het BitTorrent-bestand van de finale werd door meer dan 170.000 mensen tegelijkertijd gedeeld. In december werd nog duidelijk dat Game of Thrones de meest illegaal gedownloade serie was in 2013 met gemiddeld 5,5 miljoen downloads per aflevering.

Uit cijfers Torrentfreak blijkt dat de eerste aflevering afgelopen zondag al meer een miljoen keer werd gedownload in slechts een halve dag. Op het hoogtepunt deelden meer dan 300.000 BitTorrent-gebruikers tegelijkertijd een van de drie populairste torrents van de eerste aflevering. Er waren zondag al snel een groot aantal torrents beschikbaar om te downloaden en de populairste torrent werd op het hoogtepunt meer dan 140.000 keer tegelijkertijd gedeeld. Waarschijnlijk zorgde de crash bij HBO er ook voor dat de nodige gebruikers gingen zoeken naar alternatieve manieren om de eerste aflevering te bekijken.

Kijkend naar landen werd de seizoensopener het meest gedownload door mensen in Australiƫ met op de tweede plaats de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk sluit de top drie af. Nederland staat op de vijfde plaats. Aankomende zondag is de volgende aflevering van Game of Thrones te zien op HBO in de Verenigde Staten en op maandagavond weer hier in Nederland, het vierde seizoen bestaat uit tien afleveringen.

torrents_game_of_thrones

Lees meer over: