Galapagoseilanden toegevoegd aan Google Street View

Galapagoseilanden toegevoegd aan Google Street View

Het is deze week precies 178 jaar geleden dat Charles Darwin de Galapagoseilanden ontdekte met het onderzoeksschip Beagle. Hij bracht ongeveer vijf weken door op de eilanden waar hij de geologie en biologie bestudeerde. De Galapagoseilanden zijn een verspreide groep eilanden die ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan liggen.

De eilanden behoren tot Ecuador, maar ze liggen in open zee op ongeveer 1000 kilometer van de westkust van Zuid-Amerika. In mei dit jaar liet Google weten in samenwerking met onder andere de Charles Darwin Foundation foto's te hebben gemaakt van de eilanden en deze beelden zijn nu online beschikbaar gemaakt. Medewerkers van het bedrijf zijn op pad gegaan met de Street View Trekker om bijzondere foto's te kunnen maken van locaties die niet te bereiken zijn met de auto of met de fiets. Omdat er rond de eilanden onderwater ook veel te vinden is heeft Google in samenwerking met de Catlin Seaview Survey en hun onderwatercamera ook beelden onderwater gemaakt waarvan je een foto hierboven ziet.

De bijzondere beelden van de Galapagoseilanden bekijk je hier. Er is een aparte Achter de schermen website ingericht door Google, deze pagina is hier te vinden.