Nieuwe functies Facebook: Trusted Friends en App Passwords

Facebook gaat in de komende weken een tweetal nieuwe functies testen, Trusted Friends en App Passwords. Als eerste Trusted Friends, deze functie is handig in het geval dat je het wachtwoord van Facebook kwijt bent en niet direct toegang hebt tot je mail.

Met de nieuwe functie stel je 3 tot 5 verschillende vrienden in die je kunnen helpen met het weer toegang krijgen tot je account. Op het moment dat het nodig is zal het sociale netwerk codes gaan sturen naar deze ingestelde vrienden. Met deze codes die je vrienden dan door moeten geven krijg je vervolgens weer toegang tot je eigen account.

App Passwords

Met App Passwords, of in het Nederlands toepassingswachtwoorden kunnen er specifieke wachtwoorden gegeneerd worden voor applicaties van derden, bijvoorbeeld voor Skype. Zodoende kan je inloggen met je e-mailadres en dit wachtwoord en dus heb je het wachtwoord dat je normaal gebruikt om in te loggen niet nodig. Je voert in de instellingen eerst de naam van een toepassing in en daarna wordt er een wachtwoord gegenereerd. App Passwords is te vinden door te gaan naar de Beveiligingsinstellingen.

Infographic

Aanvullend op de bovenstaande nieuwe functies maakte Facebook de onderstaande infographic die gaat over de beveiliging van het sociale netwerk. Klik voor een vergroting.

Lees meer over: