Functies vervallen door Google Instant

Met de lancering van Google Instant zijn er ook een aantal zaken gesneuveld. Wellicht nog niet opgevallen maar de fade-in is niet langer actief. Op bijvoorbeeld Google.nl is dit nog wel te zien, het tevoorschijn komen van bepaalde elementen zoals de navigatie bovenaan op het moment dat er met de muis bewogen wordt. Wat ook niet meer kan is het instellen van de hoeveelheid resultaten die je wilt tonen. Zonder Instant Search kan er ingesteld worden dat er 10, 20, 30, 50 of 100 resultaten op een pagina worden getoond. De meeste zoekopties in het linkerpaneel zijn nog aanwezig alleen is het Wonder Wheel nergens meer te bekennen.

Google Suggest

Het automatisch tonen van suggesties (Google Suggest) kan niet langer worden uitgeschakeld, zelfs als Google Instant is uitgeschakeld kunnen de suggesties niet meer worden uitgeschakeld, dit is nog wel mogelijk op Google.nl via de instellingen. Aanvullend daarop toont Google Suggest niet langer zoekopdrachten uit de opgeslagen webgeschiedenis en is het aantal suggesties op de pagina met resultaten beperkt tot 5.

Zoekveld en zoeken in resultaten

Als laatste is het zoekveld onderaan de pagina komen te vervallen. Als je zoekt op Google.nl zul je zien dat er onderaan de pagina een zoekveld staat zodat je hier je zoekopdracht eventueel kunt vervangen. Met Instant Search zul je dus terug naar boven moeten scrollen om je zoekopdracht te wijzigen. Daarop aansluitend is de functie 'Zoek binnen resultaten' komen te vervallen die normaal onderaan de pagina te vinden was.

Lees meer over: , ,