Functie Google Geblokkeerde sites vervallen

In maart 2011 kwam Google met een functie om als gebruiker eenvoudig pagina's van websites te blokkeren vanuit de zoekresultaten. De functie in de zoekresultaten heeft niet heel lang bestaan maar was nog wel geruime tijd te vinden op de pagina met instellingen voor de zoekmachine. Sinds wanneer is niet precies duidelijk maar Google heeft besloten om de functie Geblokkeerde sites nu geheel te laten vervallen zo staat in het helpcentrum.

Als alternatief voor de functie wordt door het bedrijf verwezen naar een extensie specifiek voor browser Google Chrome om websites eventueel te blokkeren. Deze extensie werd eerder als de functie in de zoekmachine geïntroduceerd en kan hier gedownload worden.

Na het installeren van de extensie wordt er onder elk zoekresultaat een optie geplaatst om het betreffende domein te blokkeren. Onderaan de zoekresultaten wordt de regel "Sommige resultaten zijn geblokkeerd door de Blocklist Chrome extensie." geplaatst indien er resultaten worden verborgen. Door 'toon' te klikken komen de geblokkeerde resultaten, rood gemarkeerd weer in beeld en kunnen deze weer gedeblokkeerd worden.

google_blokkeren_zoekresultaten

Google geeft nog wel aan te overwegen om in de toekomst nog nieuwe functies toe te gaan voegen aan de zoekmachine om ongewenste zoekresultaten te kunnen blokkeren.

Lees meer over: ,