Freddie Mercury logo van Google

Het is misschien wel een van de mooiste logo's van Google tot op heden. Het gaat om het onderstaande logo ter ere van de 65ste geboortedag van zanger en frontman van Queen, Freddie Mercury. Freddie Mercury werd geboren op 5 september in Stone Town Zanzibar en groeide uit tot één van de populairste popartiesten aller tijden als zanger van Queen.

Mercury overleed op 24 november 1991 aan een longontsteking, als complicatie van aids.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Muzikanten, choreografen, etc.

Queen

De band Queen werd opgericht in 1970 en groeide uit tot een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. Iedereen kent wel de hits als Bicycle race, I want to break free, Radio ga ga, We are the champions, We will rock you, Who wants to live forever, I want it all en Bohemian rhapsody, één van de succesrijkste popnummers aller tijden.

In 2002 werd er zelfs een musical gemaakt op basis van hits van Queen genaamd We will rock you. Deze rockshow was afgelopen theaterseizoen te zien in het Beatrix Theater.

Video

Voor het logo heeft Google het nummer 'Don't Stop Me Now' van Queen gebruikt en een fraaie video gemaakt waarin het logo van Google verschillende keren voorbij komt. Hieronder een video van het logo, bekijk een werkende kopie van de echte doodle hier.

Lees meer over: ,