Foutje, overwinningssite Mitt Romney per ongeluk online gezet

Iedereen weet inmiddels dat Barack Obama nog de komende vier jaar de president van de Verenigde Staten zal blijven en daarmee heeft Mitt Romney dus verloren. Logischerwijs was er een kans dat Mitt Romney de verkiezingen zou winnen en daarom had het campagneteam van de presidentskandidaat alvast een volledige website ingericht in het geval dat Romney zou winnen, deze website met informatie over de overgang van Obama naar Romney zou dan afgelopen dinsdag snel in de lucht gezet kunnen worden.

Op zich een goede voorbereiding ware het niet dat er een kleine klassieke fout werd gemaakt door de website ook daadwerkelijk live te zetten en erger nog voor de Romney was dat Google de website die maar een zeer korte periode online stond ook wist te indexeren. Een klein bedrijf uit Utah maakte de site en volgens de ontwikkelaars hadden ze maar weinig tijd (anderhalve dag) om dit te doen. Omdat de site dus gewoon bereikbaar was voor het grote publiek kon de website politicalwire.com enkele screenshots maken maar kon dus ook Google bij de website komen en deze indexeren.

Nu de website is zodoende dus te vinden in Google maar zoals Stateofsearch.com noteert is het een klassieke fout die ongetwijfeld elke ontwikkelaar wel eens gemaakt heeft.

Voorkomen

Het is dus altijd raadzaam om een website in ontwikkeling op bijvoorbeeld een aparte server niet bereikbaar voor de rest van de wereld te plaatsen of te zorgen als dit niet kan dat in ieder geval de website is geblokkeerd voor bezoekers en zoekmachines door bijvoorbeeld een .htaccess bestand of een Robots.txt bestand te plaatsen. In het geval dat is ingesteld om zoekmachines te blokkeren let dan uiteraard wel even op dat deze blokkade weer opgeheven wordt op het moment dat de website daadwerkelijk live gaat.

Hieronder enkele screenshots van de website van Mitt Romney.

Lees meer over: , ,