Fouten kaartenapplicatie iOS 6

Sinds woensdagavond is de nieuwe versie van iOS beschikbaar om te downloaden voor iPhone, iPad en iPod. Met deze versie van het besturingssysteem komt Google Maps te vervallen en is er een geheel nieuwe kaartenapplicatie van Apple zelf toegevoegd.

De nieuwe applicatie is echter nog niet geheel perfect en dit heeft nu al tot gevolg dat er een account op Twitter is aangemaakt genaamd 'not iOS 6 Maps' en ook is er al een weblog op Tumblr geopend 'The Apple iOS 6 Maps are amazing' door iemand die druk is met het verzamelen van alle fouten in de nieuwe applicatie die ingestuurd worden.

Het gaat om allerlei verschillende fouten zoals bijvoorbeeld de onderstaande waaruit blijkt dat er op daken van verschillende wolkenkrabbers in Houston benzinestations zijn te vinden iets wat toch wel vrij bijzonder is. Verder is het zo dat locaties niet goed worden aangegeven, in sommige gevallen bestaan steden helemaal niet meer en plaatsnamen en straatnamen zijn niet altijd correct. Ook zijn er bijvoorbeeld nog diverse winkels te vinden die in werkelijkheid al jaren niet meer bestaan en in Ierland wordt zelfs een boerderij met als naam Airfield door Apple aangeven als een echt bestaand vliegveld.

Apple heeft inmiddels de volgende verklaring gegeven na alle feedback: "Customers around the world are upgrading to iOS 6 with over 200 new features including Apple Maps, our first map service. We are excited to offer this service with innovative new features like Flyover, turn by turn navigation, and Siri integration. We launched this new map service knowing it is a major initiative and that we are just getting started with it. Maps is a cloud-based solution and the more people use it, the better it will get. We appreciate all of the customer feedback and are working hard to make the customer experience even better."

Lees meer over: , , , , ,