Fotowebsite Panoramio van Google voorzien van een volledig nieuwe layout

Fotowebsite Panoramio, onderdeel van Google, heeft een geheel nieuw design gekregen. De nieuwe layout van de fotowebsite is in lijn met de andere producten van Google en wat direct opvalt is de toevoeging van de naam Google Maps aan het logo. Op de detailpagina van een foto staat de betreffende foto meer centraal en deze wordt nu drie keer zo groot getoond, de informatie aan de rechterkant is opgedeeld in kaarten.

Rechtsboven staat de naam van de fotograaf met eronder een aantal recent gemaakte foto's plus een link om meer foto's te bekijken. Onder het blok met informatie over de gebruiker staat informatie over de locatie waar de foto werd genomen. Thumbnails op een profielpagina zijn groter gemaakt evenals de wereldkaart. Alle informatie over de gebruiker staan nu bovenaan de pagina in plaats van aan de linkerkant. Bovenin in het menu zijn vrijwel alle menu items weggehaald en gegroepeerd onder de knop Explore naast het zoekveld. Aan de rechterkant is de knop geplaatst om direct een foto te uploaden.

Alle gebruikers van de fotowebsite beschikken nu standaard over de nieuwe layout maar het is nog wel tijdelijk mogelijk om terug te schakelen naar de oude layout.

panoramio_new_2013_1

panoramio_new_2013_2

panoramio_new_2013_3

Lees meer over: ,