Foto’s uploaden naar YouTube en een diavoorstelling maken

YouTube heeft recent een nieuwe feature toegevoegd waardoor je niet langer alleen video's kunt uploaden naar de videowebsite maar ook foto's waar dan automatisch een diavoorstelling van wordt gemaakt. Tot op heden was het zo dat als je een slideshow van foto's op YouTube wilde plaatsen dat je eerst deze slideshow moest maken in een programma als Windows Movie Maker of Picasa. Dit laatste is dus niet langer meer nodig.

Het uploaden van foto's en het maken van een diavoorstelling kan door te gaan naar www.youtube.com/upload. Klik hier aan de rechterkant op de knop maken onder de titel 'Diavoorstelling van foto's'. Er opent dan een popup om foto's te selecteren, foto's kunnen afkomstig zijn uit bestaande fotoalbums maar ook kun je hier nieuwe foto's uploaden. Na het uploaden van de foto's kun je met de muis snel de volgorde bepalen door te slepen.

youtube_diavoorstelling

Klik daarna op de knop 'Volgende' rechtsonder. In het scherm dat volgt kan er per dia de weergaveduur worden ingesteld evenals het schuifeffect (Je hebt hier alleen de optie schuiven en zoomen :-)) en de overgang. Wil je meer opties dan kun je rechtsboven klikken op de knop 'Geavanceerde editor'. Eventueel kan hier muziek worden toegevoegd aan de diavoorstelling, je hebt de keuze uit meer dan 150.000 verschillende nummers. Na het afronden van de slideshow klik op knop uploaden om de video online te plaatsen.

youtube_diavoorstelling_editor

Lees meer over: ,