Foto’s uitgelekt van prototype smartwatch Google

Foto’s uitgelekt van prototype smartwatch Google
Concept smartwatch Google.

Al langer gaan er geruchten over een mogelijke smartwatch van Google en de meest recente geruchten suggereerde dat het slimme horloge zou worden gemaakt door LG en mogelijk eind juni tijdens Google I/O al gepresenteerd zal gaan worden door het bedrijf.

Nu zijn de eerste foto's uitgelekt van een vroege prototype van het slimme horloge. Het gaat om een horloge die afgelopen jaar werd gemaakt door Motorola en voorzien is van Android. De smartwatch had de codenaam Gem en zou uiteindelijk de naam Google Watch gaan krijgen. Het horloge zou deel uit gaan maken van de bestaande Nexus-lijn, naast de smartphones en tablets. Op de uitgelekte foto's is het logo van Motorola te zien, een rubberen bandje en twee knoppen aan de bovenkant om waarschijnlijk snel te schakelen tussen een fitnessmode en voice search. Op het scherm zijn enkele instellingen te zien.

smartwatch_google

Via Twitter heeft Motorola overigens laten weten in een kort bericht dat het bedrijf later dit jaar ook zelf zal gaan komen met een smartwatch, het is niet duidelijk of het gaat om een doorontwikkelde versie van het bovenstaande prototype of een geheel nieuw model. Eerder dit jaar besloot Google nog om het grootste gedeelte van Motorola te verkopen.

Lees meer over: , , ,