Foto’s toevoegen aan reacties op Facebook

facebook_reacties_camera_tbFacebook is begonnen met het uitrollen van een mogelijkheid om foto's toe te voegen aan reacties. Dit werd aangekondigd op Facebook door Bob Baldwin, ontwikkelaar van het sociale netwerk. Baldwin geeft als voorbeeld dat als hij met een vriend praat hij soms een foto wil laten zien die hem kan helpen om een verhaal beter te vertellen.

Normaal gesproken kan hij dan zijn telefoon pakken en een foto laten zien maar op Facebook zal hij een link moeten plaatsen naar een foto. Dit is met de update niet langer nodig. Zoals hieronder in de screenshot is te zien staat er een klein icoon rechts in het veld om een reactie te plaatsen waarmee makkelijk een foto kan worden toegevoegd.

Bob Baldwin ontwikkelde de feature samen met ontwikkelaars Eric Faller, Zizhuang Yang, Ashwin Bharambe, Brandon Souba, en Alex Madjar. Facebook is langzaam gestart met de uitrol en de feature zal in de komende tijd beschikbaar komen voor alle gebruikers. Er kan maximaal één foto worden toegevoegd, JPG en PNG. Het uploaden van een geanimeerd GIF-bestand is helaas niet mogelijk. Het kunnen toevoegen foto's aan reacties is overigens eerst wel beperkt tot alleen de desktop, mobiel zal waarschijnlijk later volgen.

facebook_reacties_camera

Lees meer over: