Foto’s kantoor Google in Amsterdam na verbouwing

Foto’s kantoor Google in Amsterdam na verbouwing

Recent is het kantoor van Google gevestigd in Amsterdam flink onderhanden genomen. Ontwerpstudio D/DOCK, eveneens uit Amsterdam, kreeg de kans om deze 3.000 vierkante meter kantoor opnieuw in te richten met als inspiratiebron de garage in Mountain View waar het bedrijf werd opgericht door Larry Page (de huidige CEO van Google) en Sergey Brin.

In het nieuwe kantoor zijn allerlei verwijzingen naar de Nederlandse cultuur opgenomen. Zo heeft de balie van de receptie de vorm van een bakfiets, is in het restaurant een muur te vinden voorzien van Delfts Blauwe graphics, zijn er plafonds met afbeeldingen van stroopwafels en er is zelfs een authentieke jaren zestig Otten caravan geplaatst. De caravan dient als informele vergaderruimte. Ook is er een hergebruikte Febo automatiek te vinden, hier komen alleen geen kroketten uit maar accessoires zoals snoertjes en opladers. Google Doodles mogen niet ontbreken in een kantoor van het bedrijf en in dit geval is het logo dat werd geplaatst voor de Troonswisseling terug te vinden op de muur.

Een aantal foto's van het verbouwde kantoor op de Amsterdamse Zuidas bekijk je hieronder. Het kantoor met Google Street View bezoeken kan ook, klik dan op deze link.

Lees meer over: ,