Foto’s gelekt van nieuwe Nexus 7, mogelijk gepresenteerd op 24 juli

google_nexus_logo Eerder deze week heeft Google uitnodigingen rondgestuurd voor een bijeenkomst volgende week woensdag. In de uitnodiging staat niet veel behalve de uitnodiging om te komen ontbijten met Sundar Pichai die verantwoordelijk is voor Android en Chrome OS.

Details zijn er niet al is de verwachting dat de nieuwe versie van Android aangekondigd zal worden en mogelijk zal het bedrijf de nieuwe Nexus 7 gaan presenteren waarvan nu foto's zijn uitgelekt op internet evenals een korte video. Hierbij moet wel direct genoteerd worden dat het niet met zekerheid gezegd kan worden of het apparaat te zien op de foto's ook de definitieve tablet betreft of dat het nog gaat om een prototype. In ieder geval blijkt dat de tablet wederom is gefabriceerd door Asus. Het apparaat heeft een 1,2 megapixels camera aan de voorkant en een 5 megapixel camera aan de achterkant. De Nexus 7 heeft 4 GB aan werkgeheugen en een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor. Als laatste beschikt de tablet over een 7 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Tevens is de verwachting dat er zowel een 16 GB versie als een 32 GB versie zal gaan verschijnen. De 16 GB zal mogelijk 229 dollar gaan kosten en de 32 GB versie 269 dollar. De bijeenkomst zal beginnen om 18:00 uur en zal live worden uitgezonden op internet.

Lees meer over: , ,