Fotofilters Twitter nog voor het einde van dit jaar beschikbaar

Begin vorige maand werd al duidelijk dat Twitter momenteel bezig is met het ontwikkelen van fotofilters voor de mobiele applicaties. Diverse medewerkers van het bedrijf die anoniem wilde blijven gaven op dat moment aan dat straks gebruikers van de mobiele applicaties eenvoudig deze nieuwe fotofilters kunnen toepassen op gemaakte foto's.

Nu blijkt dat Twitter hard aan het werk is om de fotofilters die vergelijkbaar zijn met Instagram nog voor de aankomende feestdagen beschikbaar te maken in de officiële mobiele applicaties. Op dit moment wordt de nieuwe versie van de applicatie met de fotofilters intern getest. Het lijkt dat onder andere oprichter Jack Dorsey evenals andere medewerkers van Twitter al enkele foto's bewerkt met de applicatie online hebben gezet.

Het kan in ieder geval gunstig uitpakken voor Twitter als de filters nog voor de feestdagen beschikbaar komen, dit omdat er met de feestdagen een hoop foto's worden gemaakt en worden gedeeld. De foto's kunnen dan met de applicatie van Twitter zelf worden bewerkt en zodoende hoeven gebruikers dus geen alternatieve applicatie meer te gebruiken.

Downloaden tweets

Hoewel de fotofilters niet officieel zijn aangekondigd door Twitter werd dit wel gedaan betreffende een nieuwe optie om als gebruiker alle berichten te kunnen downloaden. CEO Dick Costolo liet recent weten dat deze nieuwe feature nog voor het einde van het jaar beschikbaar zou gaan komen. Met nog drie weken te gaan is deze feature er nog niet.

Lees meer over: