Foto van geld op Facebook zorgt voor beroving

Een verhaal uit Australië over een beroving na aanleiding van een foto geüpload naar Facebook. Het gaat om een 17-jarig meisje die haar oma, die woont in Sydney, aan het helpen was om geld te tellen. Tijdens het tellen besloot ze om een foto van het geld te maken en deze te uploaden naar Facebook wat later niet heel verstandig bleek te zijn.

Hoewel het onduidelijk is hoe de foto eruit ziet was dit wel reden voor een aantal mannen om een bezoekje te brengen aan het huis van het meisje in Bundanoon. Op dat moment was haar moeder thuis en zij gaf aan dat haar dochter daar niet langer woonde, het huis werd vervolgens doorzocht en enkele waardevolle spullen werden meegenomen evenals geld maar het geld te zien op de foto was niet aanwezig, aangezien dit in Sydney was.

Het is onduidelijk hoe de mannen achter het adres zijn gekomen maar mogelijk stond het adres op het profiel van het meisje. Gelukkig raakte niemand gewond maar het is direct wel een waarschuwing voor alle gebruikers om op te letten wat ze online op sociale netwerken plaatsen zo geeft de lokale politie aan in een persbericht over de overval.

Lees meer over: