Header toevoegen aan Twitteraccount

Twitter heeft een update doorgevoerd wat betreft het design van profielen, het is nu mogelijk om je eigen profiel te voorzien van een grote foto. Deze foto wordt na het uploaden geplaatst boven de tweets en alle informatie zal over de foto worden geplaatst. Om een foto in te stellen klik bovenin op het tandwieltje en klik daarna op settings. Vervolgens klik aan de linkerkant op het menu item Design. Hier kan dan een eigen foto worden geupload, de foto moet minimaal 1252 x 626 pixels zijn en maximaal 5 MB groot. De foto is zowel te zien op Twitter.com als op de mobiele site, iPhone, iPad en Android.

Groot nadeel van het toevoegen van het toevoegen van een foto is dat je daarna verder geen opties meer hebt om de tekst aan te passen. Zo is het niet mogelijk om de kleur (standaard wit) van de tekst te wijzigen en ook is het niet mogelijk om de tekst links of rechts uit te lijnen. De tekst zal standaard over de foto in het midden worden uitgelijnd.

Applicaties

Overigens heeft Twitter ook nieuwe versies van de applicaties voor iPhone, iPad en Android uitgebracht. Als een gebruiker een eigen header heeft ingesteld dan is deze nu ook te zien in de mobiele applicaties. Wat betreft de applicatie voor de iPad heeft deze een grote opfrisbeurt gekregen, de applicatie is geheel opnieuw gemaakt door Twitter.

Met deze update is zoals eerder al werd aangekondigd door Twitter de mogelijkheid komen te vervallen om een eigen fotodienst te kunnen instellen. Je bent dus nu verplicht om foto's te uploaden naar Twitter zelf of je zult een alternatieve applicatie moeten gaan gebruiken. Een service voor uploaden van video's kan nog wel gewoon worden ingesteld.

Downloaden voor iPhone en iPad kan hier, de applicatie voor Android vind je hier.

Lees meer over: , , ,