Foto-layer Google Maps vernieuwd

Google heeft de foto-layer in Google Maps verbeterd waardoor het geheel er een stuk overzichtelijker uitziet. Als eerste zijn er verbeteringen aangebracht in de dichtheid van de foto's die worden weergegeven, zodat het makkelijker is om clusters van foto's op populaire plekken te zien. In de afbeelding hieronder kun je nu zien dat er veel meer foto's gemaakt zijn aan de kust dan in het binnenland.

Daarnaast heeft Google de miniatuurafbeeldingen gedeeltelijk transparant gemaakt zodat de onderliggende kaart zichtbaar blijft en het eenvoudiger is om je te oriënteren. En met name deze wijziging maakt het een stuk overzichtelijker zoals hieronder in de screenshot te zien is. Tevens zijn de naamlabels voor de verschillende buurten beter leesbaar.

Als laatste wordt er meer informatie getoond wanneer je met je muis over een foto beweegt. Je kunt nu een grotere afbeelding van het miniatuur zien en de titel van elke afbeelding. Je hebt dus een kleine preview van hoe een foto eruitziet. De laag is te activeren via de 'Meer' knop rechtsboven in Google Maps.

Lees meer over: ,