Follow the game van Twitter voor Super Bowl 2013 #sb47

Super Bowl #sb47Vanavond zal in de Verenigde Staten de 47ste editie van de Super Bowl plaats gaan vinden in de Mercedes-Benz Superdome in New Orleans. De wedstrijd gaat tussen de Baltimore Ravens en de San Francisco 49ers. YouTube heeft voor deze gelegenheid het logo vandaag aangepast maar Twitter is een stapje verder gegaan met een 'Follow the game' pagina. Twitter heeft meer van dit soort pagina's zoals voor de Champions League.

Op de pagina zie je als eerste rechtsboven een blok met de laatste berichten met de hashtag #sb47, de officiële hashtag voor vanavond. Zodra je hier op gaat zoeken krijg direct een groot vlak te zien met een aantal foto's en de laatste berichten zoals gebruikelijk eronder. Onder het blok met tweets heeft Twitter een groot aantal Twitter-accounts geplaatst die te maken hebben met de Super Bowl onderverdeeld in diverse categorieën.

In de eerste categorie 'From the field' verschillende accounts van beroemdheden waaronder onze eigen Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack die momenteel in New Orleans is. Verder de accounts van zangeressen Alicia Keys en Beyoncé, Alicia Keys zal het volkslied gaan zingen en Beyoncé zal de halftime show gaan verzorgen. Uiteraard hier ook het officiele account van de Super Bowl evenals het officiele account van de NFL. Elk account die op deze pagina staat kan direct gevolgd worden middels de Follow knop.

Wil je via Twitter op de hoogte blijven van de Super Bowl dan is de pagina hier te vinden.

Lees meer over: