Yabba-Dabba Do! The Flintstones bestaat 50 jaar, logo van Google

Yabba-Dabba Do! en Wilmaaaaaaaaaaaaa!, beide bekende kreten van Fred Flintstone uit de bekende Amerikaanse animatieserie The Flintstones. De serie die werd bedacht door door William Hanna en Joseph Barbera bestaat op donderdag precies 50 jaar. Reden genoeg dus voor Google om dit heugelijke feit te vieren met een speciale doodle. In het logo zijn alle hoofdpersonen verwerkt. Fred, Wilma en Pebbles Flintstone, het huisdier van Fred en Wilma, Dino en natuurlijk Barney, Betty en Bamm-Bamm Rubble.

Doodle categorie: TV, Film: Overig

1960

Op 30 september 1960 werd de allereerste aflevering uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender ABC. De serie wordt gezien als een van de succesvolste animatieseries aller tijden, in totaal werden er 166 afleveringen uitgezonden verdeeld over 6 seizoen en in 1961 werd de serie genomineerd voor een Emmy Award in de categorie "Outstanding Program Achievement in the Field of Humor". Deze ging echter verloren aan The Jack Benny Show. De laatste aflevering was op 1 april 1966. Hieronder nog even een video met het openingsnummer van de serie die de meesten wel zullen kennen.

De tekenfilmstudio Hanna-Barbera was naast De Flintstones ook verantwoordelijk voor andere succesvolle tekenfilmseries als, Yogi Bear, Scooby-Doo, en De Smurfen.

Lees meer over: ,