Flickr slaat foto’s langer op na verwijderen account

Eerder dit jaar verwijderde een support medewerker van Flickr per ongeluk het volledige account van een Duitse fotograaf. Om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen gaat het bedrijf de foto's van accounts die opgezegd zijn vanaf nu bewaren voor een periode van 90 dagen. Deze wijziging is genomen om het zodoende mogelijk te maken voor gebruikers om hun beslissing om hun account te verwijderen terug te draaien.

De foto's van betalende gebruikers waarvan het abonnement is verlopen blijven altijd opgeslagen en zij hoeven zich dus nergens druk over te maken. Het is wel zo dat Flickr deze foto's alsnog zal verwijderen in het geval dat een account wordt opgezegd.

Mirco Wilhelm

Wat betreft de Duitse fotograaf ging het om 4000 foto's die waren verdwenen. De problemen begonnen nadat Mirco Wilhelm contact had opgenomen om melding te maken van copyrightschendingen. In eerste instantie gaf Flickr aan de foto's niet te kunnen herstellen maar nadat de zaak de nodige publicteit kreeg en de druk op de fotowebsite groter werd bleek het volledig herstellen van alle foto's, reacties en tags toch mogelijk te zijn. Bovendien kreeg Wilhelm een gratis verlenging van zijn account tot 2036.

Lees meer over: ,