Firefox wordt in de toekomst stilletjes bijgewerkt

Mozilla zal in de toekomst browser Firefox stilletjes op de achtergrond gaan bijwerken. Dit zal dan gaan op een vergelijkbare manier als Google dit al sinds het begin doet met Google Chrome. De update wordt dan volledig automatisch op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd zonder dat je als gebruiker hier een melding over krijgt en zonder dat er verdere actie benodigd is. Tot op heden moet er altijd toestemming gegeven worden voor een installeren van een nieuwe update.

Mozilla geeft aan dat het idee altijd was dat de gebruiker weet dat er iets gewijzigd wordt en de controle in eigen hand heeft. Echter steeds meer gebruikers vinden de regelmatige updates van de browser steeds irritanter worden en vragen nu om deze automatische en stille manier van bijwerken, zo geeft Mitchell Baker, voorzitter van Mozilla aan.

Firefox 10

Het is de bedoeling dat het automatische updatesysteem doorgevoerd wordt in Firefox 10, momenteel gepland voor eind januari 2012. In tegenstelling tot Google Chrome kan in het geval van Firefox het automatisch bijwerken straks wel weer uitgeschakeld worden.

Lees meer over: ,