Firefox versie 13 nu beschikbaar om te downloaden

Hoewel Mozilla de dertiende versie van Firefox nog officieel morgen moet lanceren is de browser nu al in alle talen beschikbaar om te downloaden, waaronder in het Nederlands. Het is tegenwoordig gebruikelijk dat de browser al beschikbaar is voordat deze daadwerkelijk wordt gepresenteerd. Dit keer zijn er een aantal wijzigingen die opvallen en de belangrijkste wijziging heeft betrekking op de homepage. Het gaat om een vernieuwde homepage die ten tijde van de release van versie 10 al werd aangekondigd.

Aan de homepage zijn nu onderaan een aantal koppelingen naar onderdelen van de browser toegevoegd. Het gaat om Downloads, Bladwijzers, Geschiedenis, Add-ons, Sync en Instellingen. Op deze manier open je veel sneller een bepaald onderdeel van de browser. De achtergronkleur is eveneens gewijzigd, de achtergrond is nu grijs in plaats van wit. Mocht je op dit moment een andere startpagina gebruiken dan kan de nieuwe homepage geopend worden door 'about:home' in de adresbalk van de browser te typen.

Nieuwe tabbladpagina

Naast de nieuwe homepage is er ook een vernieuwde 'nieuwe tabbladpagina' die ook al ten tijde van Firefox 10 werd aangekondigd. Op deze vernieuwde pagina toont Firefox nu een overzicht van meest bezochte websites, inclusief thumbnails. Elke site die op deze pagina staat kan worden vastgezet middels de punaise die in beeld komt zodra je met de muis op de website gaat staan, tevens hier een knop om de website uit het overzicht te verwijderen. Rechtsboven staat een knop om alle websites standaard te verbergen.

Nederlandse versie downloaden

Downloaden van de Nederlandse versie van de browser voor Windows kan hier, de Nederlandse download voor Mac OS X vind je hier. Geef je de voorkeur aan de Engelse versie van Firefox dan is deze te downloaden via de volgende links: Windows, Mac OS X.

Lees meer over: ,