Firefox OS kan getest worden binnen browser Firefox

Mozilla heeft een testversie uitgebracht van het nieuwe opensource mobiele besturingssysteem Firefox OS die als add-on voor browser Firefox op Windows, Mac OS X en Linux geprobeerd kan worden. Firefox OS is met name gericht op opkomende markten, de eerste toestellen met het mobiele besturingssysteem worden begin volgend jaar verwacht. Dankzij deze manier hoeft Firefox OS dus niet geïnstalleerd te worden op een smartphone en ook hoopt Mozilla nieuwe ontwikkelaars aan te trekken.

Het gaat om een simulator gericht op ontwikkelaars die op deze pagina gedownload kan worden. Na het downloaden van het besturingssysteem (66 MB) kan deze worden toegevoegd aan de browser door op het bestand te klikken. Er zal daarna een tabblad geopend worden met een knop om de simulator te starten, ook kunnen hier nieuwe webapplicaties worden toegevoegd. Zodra je dan op de knop hebt gedrukt zal er een nieuw venster openen en kan het mobiele besturingssysteem worden uitgeprobeerd.

In de toekomst zal de testversie van Firefox OS automatisch worden bijgewerkt door Mozilla zodra er nieuwe versies beschikbaar zijn, het is de bedoeling dat versie 1.0 van het besturingssysteem op korte termijn al zal gaan volgen. Hieronder enkele screenshots.

Lees meer over: ,