Firefox met Bing

Microsoft heeft de verdere samenwerking met Mozilla, de ontwikkelaar van browser Firefox verder uitgebreid. Afgelopen jaar werd er al samengewerkt met Mozilla om de zoekmachine van Microsoft in het lijstje met zoekmachines binnen de browser te krijgen. Om het gebruikers van de zoekmachine nog makkelijker te maken is er nu een speciale versie van de browser uitgebracht genaamd 'Firefox with Bing'.

Degene die momenteel geen gebruik maken van Firefox kunnen op firefoxwithbing.com de aangepaste versie van de browser downloaden. Degene die al gebruik maken van Firefox kunnen eveneens op deze site terecht om middels een druk op de knop de browser te voorzien van Bing. In dat geval wordt de startpagina ingesteld op Bing evenals de zoekfunctie rechtsboven. Ook als je gaat zoeken via de adresbalk wordt Bing gebruikt.

Google

Standaard als je de browser van Mozilla gaat downloaden staat zowel de zoekfunctie als de startpagina van Firefox ingesteld op Google. Dit zal tevens nog wel even zo blijven omdat Mozilla momenteel een contract heeft met Google zodat de zoekmachine standaard, in vrijwel alle landen wordt ingesteld. Mozilla dankt ongeveer 85 tot 90 procent van de omzet aan dit contract. Op een vergelijkbare manier zijn er in bepaalde landen contracten met andere zoekmachines, zoals in Rusland waar Yandex wordt gebruikt.

Lees meer over: , , ,