Firefox krijgt toch geen ‘niet volgen’ optie

Was er afgelopen maandag nog het bericht dat Firefox ook Tracking Protection zou gaan krijgen zoals straks de nieuwe versie van Internet Explorer krijgt ontkent Mozilla nu dat de functie in Firefox zal komen. Maandag zei CEO van Mozilla, Gary Kovacs dat de "do not track" knop aanwezig zal zijn in de komende versie van de browser die begin volgend jaar uitkomt. Met deze functie, mits ingeschakeld is het voor websites niet mogelijk om je surfgedrag te volgen.

Tristan Nitot van Mozilla Europa geeft nu aan dat de functie niet gaat komen in Firefox omdat deze te lastig is om in te bouwen. "We hebben het onderzocht, maar tot nu hebben we geen enkele manier gevonden om de optie ‘niet volgen’ te combineren met een goede gebruikservaring" aldus Nitot.

Verder geeft hij aan dat bepaalde pagina's niet goed meer laden als de blokkering is ingeschakeld. Hij zegt dat het aantal websites dat gedrag van gebruikers volgt zo groot is en er zoveel manieren zijn om dit te doen dat een eventuele blokkade ervoor zal zorgen dat veel websites niet meer werken.