Firefox haalt favicons uit adresbalk

Jared Wein, een ontwikkelaar in dienst van Mozilla heeft laten weten in een blogbericht dat browser Firefox in de toekomst niet langer favicons zal tonen in de adresbalk.

De reden is het verbeteren van de veiligheid van gebruikers. Normaal gesproken dienst een dergelijk icoon als aanvulling op de identiteit van een website maar in sommige gevallen wordt dit icoon misbruikt. Het gaat dan om websites die een groen slotje instellen als favicon waarmee er wordt gesuggereerd richting de bezoeker dat de site gebruik maakt van een beveiligde verbinding terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is.

In de toekomst zal het zo worden dat als een website geen gebruik maakt van een SSL-certificaat er een wereldbolletje wordt getoond in de adresbalk. Wordt er wel een certificaat gebruikt door een website dan zal er een groen of een grijs slotje geplaatst worden.

Voor de duidelijkheid, favicons worden straks nog wel gewoon getoond op tabbladen en in het overzicht met alle bladwijzers. Ergens in juni zal de wijziging doorgevoerd worden.

Lees meer over: ,