Firefox gaat plugins zoals Silverlight standaard blokkeren

Firefox logoMozilla heeft aangekondigd alle plugins in Firefox standaard uit te gaan zetten, als gebruiker zul je deze handmatig moeten activeren indien nodig. Omdat de veiligheid van plugins van derden al een tijdje ter discussie staat is er voor deze oplossing gekozen.

Zodoende zullen dankzij de Click to Play feature plugins als Java, Acrobat Reader en zelfs Silverlight van Microsoft standaard uitgeschakeld worden, indien deze nodig zijn op een website moet je deze als gebruiker handmatig activeren tenzij voor de website al was ingesteld dat de plugin mag worden gebruikt. Voorheen was het zo dat plugins automatisch werden geladen. Met de nieuwe werkwijze is er overigens een uitzondering gemaakt voor de huidige versie van de Flash Player, wel voor oudere versies van Flash.

Bijkomend is dat de browser hierdoor niet alleen veiliger wordt maar ook stabieler en sneller. Er is een optie om in te stellen dat plugins altijd geactiveerd mogen worden. Na de wijziging zal Mozilla goed luisteren naar feedback en kijken naar de resultaten.

firefox_plugins

Lees meer over: , ,