Firefox 4 met App Tabs

Eind vorige maand bracht Mozilla de eerste beta uit van Firefox 4. Vernieuwd in versie 4 van de browser is onder andere de gehele interface. Tabbladen worden bijvoorbeeld nu boven de adresbalk geplaatst en menu items zijn gebundeld onder een algemene Firefox knop. Nu een maand later is het tijd voor de tweede beta van de browser. De eerste beta was alleen beschikbaar in het Engels, de tweede beta is nu beschikbaar in 23 talen waaronder in het Nederlands.

Nieuw in deze beta is de functie App Tabs. Dit is vergelijkbaar met de functie in Google Chrome om tabbladen vast te zetten op de werkbalk. Dit is bijzonder handig voor websites die je met regelmaat opent of normaal gesproken geruime tijd hebt openstaan. Je klikt met de rechtermuisknop op een tabblad en pint deze vervolgens vast. Het tabblad wordt dan verkleind en zodoende blijft alleen de het icoon van de website zichtbaar.

Dit scheelt dus een hoop ruimte op de balk met tabbladen, het nadeel is echter dat als je de browser afsluit je de 'apps' weer kwijt bent.

Lees meer over: ,