Firefox 17 uitgebracht met Facebook Messenger integratie

Mozilla heeft versie 17 van browser Firefox uitgebracht en met deze versie komt naast de nodige gebruikelijke verbeteringen ook de integratie (preview) van Facebook Messenger. In deze versie van de browser is de Social API opgenomen die al eerder was te zien in een testversie van Firefox 17. Dankzij deze API kan er gecommuniceerd worden met sociale netwerken en zodoende is het dus mogelijk om Facebook Messenger binnen de browser te gebruiken. Binnenkort zullen er meer features en meer websites gaan volgen.

Facebook Messenger inschakelen

Het inschakelen van Facebook Messenger in de browser kan door te gaan naar deze pagina van het sociale netwerk, klik op deze pagina dan op de groene knop 'Inschakelen'. Na het inschakelen van Facebook Messenger kan er altijd gechat worden tijdens het surfen waarbij het dus niet nodig is om het sociale netwerk open te houden, er zal hiervoor constant een balk aan de rechterkant worden geplaatst. Tevens ontvang je automatisch meldingen van Facebook en kun je nieuwe reacties, fototags en andere dingen bekijken.

Zoals hieronder in de screenshot is te zien worden er vier knoppen rechtsboven toegevoegd. Door te klikken op de eerste knop kan de balk aan de rechterkant worden uitgezet, desktopnotificaties kunnen hier worden uitgeschakeld en ook hier een optie om Facebook weer uit Firefox te halen. De tweede knop toont vriendschapsverzoeken en de derde knop toont recent ontvangen berichten. De laatste knop toont recente meldingen.

Overigens, dezelfde voorkeuren die zijn ingesteld in je privacyinstellingen op het sociale netwerk zijn ook van toepassing wanneer je Facebook Messenger voor Firefox gebruikt.