Firefox 10 nu te downloaden

Mozilla heeft versie 10 van browser Firefox online gezet. De officiële download staat op dit moment nog niet op de website van de browser, totdat dit het geval is kan Firefox 10 alvast via de onderstaande links gedownload worden. Veel wijzigingen zijn niet direct te zien, de meeste verbeteringen in deze versie zijn onder water doorgevoerd.

Wat al eerder bekend werd gemaakt is dat de browser met deze versie hetzelfde gaat doen als concurrent Chrome al langer doet en dit is het stilletjes bijwerken van de browser op de achtergrond, iedere zes weken. Verschil met Google Chrome is dat het automatisch bijwerken wel uitgeschakeld kan worden door te gaan naar de geavanceerde opties.

Update: Inmiddels staat de nieuwe versie ook op Firefox.com.

Download: Firefox 10 voor Windows
Download: Firefox 10 voor Linux
Download: Firefox 10 voor Mac OS

Firefox 12

Ondanks dat versie 10 nu uit is zijn er al berichten over versie 12 van de browser. Waarschijnlijk zal in deze versie een Nieuwe tabbladpagina worden opgenomen zoals nu bijvoorbeeld al bestaat in Internet Explorer en Google Chrome. Op de pagina zal dan een overzicht getoond worden van de websites die het meest zijn bezocht. Per website de mogelijkheid om deze vast te zetten of te verslepen zoals hieronder is te zien.

Nieuw is ook een home tab waarop in eerste instantie onderaan koppelingen worden getoond naar diverse onderdelen van de browser zoals de downloads, favorieten, instellingen, etc. In een tweede fase zal deze pagina op de schop gaan en ook overzichten bevatten van favoriete applicaties, websites en er is zelfs een chatfunctie.

Firefox 12 zal tevens de laatste versie die nog Windows 2000 en Windows XP met Service Pack 1 zal ondersteunen. De verwachting is dat Firefox 12 eind april beschikbaar komt.

Lees meer over: ,