Finale Euro 2012 zorgt voor nieuw record Twitter

Een nieuw record voor Twitter kijkend naar sportevenementen. Het gaat uiteraard om de finale van het EK voetbal die gisteravond werd gespeeld tussen Spanje en Italië. Op het hoogtepunt zag de microblogdienst 15.358 tweets per seconde en dat was op het moment dat het vierde doelpunt werd gescoord door Fernando Torres van Spanje. Daarmee is het oude record verbroken dat stond op 13.684 tweets per seconde en dateert van 25 april dit jaar toen de finale van de Champions League werd gespeeld in München. Daarvoor stond het record op 12.233 tweets per seconde, dit was tijdens de Super Bowl.

Het record van gisteravond komt nog altijd niet in de buurt van het algemene record dat nog steeds staat op 25.088 tweets per seconde. Dit record is van 9 december afgelopen jaar toen in Japan de animatiefilm Castle in the Sky werd uitgezonden op televisie.

Tijdens de door Spanje gewonnen finale gisteravond werden er in totaal 16.5 miljoen berichten geplaatst op Twitter. Aanvullend maakte Twitter de onderstaande afbeelding waarin te zien is hoe het EK werd beleefd op de microblogdienst vanaf de groepsfase tot aan de finale. Er is hierbij gekeken naar hoevaak de nationale teams werden genoemd in berichten. Overigens maakte Twitter speciaal voor het EK ook een pagina waarop je op de hoogte kon blijven van het laatste nieuws. De pagina bestaat momenteel nog steeds.

Lees meer over: ,