Finale Champions League goed voor 4,8 miljoen tweets

uefa_champions_league_logoGisteravond werd in Londen op Wembley de finale van de Champions League gespeeld tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Bayern München wist dankzij een groot aandeel van Arjen Robben de wedstrijd met 2-1 te winnen, de Nederlander was betrokken bij het eerste doelpunt en scoorde zelf met een langzaam schuivertje in de 89ste minuut het winnende doelpunt. Er werd gisteravond veel getwitterd over de grote finale van het voetbalseizoen, vanaf een uur voor de aftrap tot 30 minuten na het laatste fluitsignaal werden er wereldwijd meer dan 4,8 miljoen berichten geplaatst. De grote finale zorgde gisteravond voor 8 van de 10 trending topics op de microblogdienst wereldwijd en op het moment van schrijven is Robben nog steeds trending in Nederland.

Arjen Robben was tevens de speler gisteravond waarover de meeste berichten werden geplaatst, er waren meer dan een miljoen vermeldingen van zijn naam op Twitter. Het doelpunt van Robben vlak voor tijd zorgde voor een piek van 107.229 berichten per minuut maar de hoogste piek vond plaats toen het laatste fluitsignaal was te horen, 117.601 berichten per minuut. Het doelpunt van Mario Mandzukic waarmee Bayern München op voorsprong kwam in de 60ste minuut zorgde voor 77.009 berichten per minuut en de gelijkmaker zeven minuten later zorgde voor 71.299 berichten per minuut. Het afgekeurde doelpunt van Robert Lewandowski zorgde voor een piek van 78.096 berichten per minuut.

twitter_cl_2013

De officiele hashtag voor de finale gisteravond was #UCLFinal en deze werd meer dan een kwart miljoen keer gebruikt vanaf een uur voor de wedstrijd tot 30 minuten na het einde van de wedstrijd. Naast de bovenstaande statistieken betreffende de finale van gisteravond heeft Twitter ook een website ingericht getiteld Road to Wembley 2013 met een overzicht van statistieken per wedstrijd vanaf het begin van de tweede ronde. De ingerichte website voor de Champions League is te bekijken op: uclfinal.twitter.com.

champions_league_bayern

Lees meer over: