Films vergelijken met Google

Films vergelijken met Google

Het is niet helemaal duidelijk of het gaat om een nieuwe feature van Google of wanneer de feature werd toegevoegd maar handig kan de feature eventueel wel zijn. Het gaat om een feature om films te kunnen vergelijken, zo het lijkt vooralsnog alleen beschikbaar in de Engelse versie van de zoekmachine. Zoals in de screenshot kan een vergelijking tussen films worden gemaakt door twee titels in te voeren in het zoekveld gescheiden door 'vs'.

Na het uitvoeren van in dit geval de zoekopdracht 'hunger games vs the wolf of wall street' verschijnt de vergelijking in beeld met eerst alleen de belangrijkste informatie. Het gaat om de posters van de film met de titel eronder, door op de titel te klikken wordt een nieuwe zoekopdracht uitgevoerd. Per film worden de belangrijkste acteurs genoemd plus een link om de volledige cast van de film te bekijken en eronder staat de totale lengte van de film.

Door op de grote pijl onderin het blok te klikken worden er meer details getoond. Zo is dan per film de regisseur te zien, eventuele gewonnen prijzen, taal, genre, etc. Wat helaas nog mist per film zijn reviews bijvoorbeeld van IMDB. Een screenshot van de feature hieronder.

google_film_vergelijking

Met dank aan @imBenny.

Lees meer over: ,