Films in Nederlandse iTunes Store

Vanaf vandaag worden er door Apple ook films aangeboden in de Nederlandse en Belgische iTunes Store. Er is nog geen directe ingang beschikbaar maar als je gaat zoeken naar een film zoals Fast Five zal deze opduiken onder de kop 'Films' in de zoekresultaten en zodoende kan er doorgeklikt worden naar de startpagina met alle films.

De meeste films zijn zowel te huur als te koop. De prijzen variëren van 3 tot 5 euro om een film te huren en het kost tussen de 10 en 14 euro om een film aan te schaffen. Als je een film hebt gehuurd dan hoef je niet direct te kijken maar hier heb je 30 dagen de tijd voor. Na het daadwerkelijk starten moet de film wel worden afgekeken binnen 48 uur.

Overzicht

Het lijkt erop dat er momenteel rond de 270 titels beschikbaar zijn, afkomstig van 20th Century Fox, Universal Studio’s en Buena Vista verdeeld in een aantal categorieën zoals Thriller, Drama, Anime en Comedy. Een overzicht van alle films is hier te bekijken.

De film Avatar is op het moment van schrijven het populairst gevolgd door Surrogates, The Bourne Identity, Unstoppable en The Adjustment Bureau.

Lees meer over: ,