Fijne feestdagen van Google met tweede logo

Fijne Feestdagen

Vandaag op eerste kerstdag heeft Google een geheel nieuw logo geplaatst om alle gebruikers fijne feestdagen te wensen en deze doodle volgt het eerste logo op die gisteren wereldwijd op vrijwel alle homepages van de zoekmachine werd geplaatst. Gisteren was een optocht van speelgoed te zien, op weg naar de nog lege dozen in de achtergrond met de letters van het woord Google. Vandaag het tweede logo waarin te zien is dat het speelgoed in de dozen klimt. Morgen zal er vrijwel zeker geen logo staan op de homepage omdat veel landen tweede kerstdag zoals wij dat hier hebben niet kennen.

Andere jaren

Dit keer doet Google het dus met twee logo's, tussen 2002 en 2009 was het standaard zo dat er in totaal vijf verschillende logo's werden geplaatst op de homepage van de zoekmachine. Google begon dan al op 21 december met het eerste logo en het laatste logo werd net als nu geplaatst op 25 december. In 1999 plaatste Google drie verschillende logo's, in 2000 slechts een enkel logo en in 2001 waren het vier logo's. Alle logo's gemaakt door Google voor de feestdagen sinds 1999 bekijk je op deze pagina.

Geanimeerde logo's

Sinds 1999 verschenen er twee keer geanimeerde logo's. Afgelopen jaar ging het om een bijzonder uitbundig logo op de homepage van de zoekmachine inclusief kerstmuziek. Door op de verschillende knopjes te klikken onder de lampjes begon je met het spelen van het nummer Jingle bells en daarna nam het logo het over, werd de gehele homepage zwart en begonnen alle lampjes te knipperen. Een werkende kopie vind je op deze pagina.

Lees meer over: , ,