Fijne feestdagen Google Doodle voor Eerste Kerstdag

Fijne feestdagen

Gisteren zag je op de homepage van Google het eerste speciale logo om alle gebruikers van de zoekmachine fijne feestdagen te wensen, vandaag is het volgende logo te zien op de homepage. In het eerste logo zag je twee kinderen in een slee zitten die werd getrokken door een paard, vandaag is in het logo een stad te zien. In de doodle zijn diverse auto's verwerkt waaronder een auto met een kerstboom op het dak, er is een grote blauwe bus te zien en rechts staat een kerstboom inclusief een ster. Dit laatste is opmerkelijk omdat Google praktisch nog niet eerder een kerstboom plaatste in logo's gemaakt voor de Kerst.

Het volledige overzicht met alle logo's geplaatst door Google voor Kerst bekijk je hier.

Update

Google heeft voor Tweede Kerstdag een nieuw logo geplaatst.

Easter Eggs gerelateerd aan Kerst

Gerelateerd aan Kerst heeft Google een aantal Easter Eggs verstopt in de zoekmachine vergelijkbaar met voorgaande jaren. Na het uitvoeren van bepaalde zoekopdrachten gerelateerd aan de feestdagen zal de pagina met zoekresultaten worden voorzien van geanimeerde versiering. Het gaat om landschap met besneeuwde kerstbomen en wie even wacht zal de Kerstman ook voorbij zien komen. In de mobiele versie van de zoekmachine is er geen geanimeerde versiering te zien maar zal de achtergrond groen worden en de verschillende blokken krijgen een laagje sneeuw. Zoekopdrachten die uitgevoerd kunnen worden om de versiering te zien: Christmas, Santa, Santa Claus, Candy Canes en Xmas.

Nieuw dit jaar is een Karaoke Easter Egg verstopt door Google die alleen werkt in de mobiele zoekmachine. Meer over deze muzikale verstopte Easter Egg lees je hier. De in 2011 verstopte Easter Egg in de zoekmachine die te zien was na het uitvoeren van de zoekopdracht Let it Snow werkt helaas tegenwoordig niet meer. Toen was het zo dat na het uitvoeren van deze zoekopdracht het echt ging sneeuwen op de pagina met resultaten. Tot dusver zijn er nog geen Easter Eggs gerelateerd aan de feestdagen gespot op YouTube.

Alle Easter Eggs verstopt door Google in diverse producten bekijk je op deze pagina.

Fijne feestdagen verzameling voor Google Chrome

Google heeft in de Chrome Web Store voor browser Google Chrome een verzameling genaamd Fijne feestdagen aangemaakt. De verzameling bestaat uit een aantal door Google gekozen extensies voor de browser waarbij de extensie van Google Keep in het groot uitgelicht wordt. Google Keep is het product van het bedrijf om eenvoudig notities mee te kunnen maken. Als alternatief staat wel Wunderlist op de pagina, een andere tool om notities mee te kunnen maken. Verder extensies gerelateerd aan eten en aan het maken van foto's en video's. Uiteraard zijn er ook een aantal uitbreidingen te vinden op de pagina gerelateerd aan Kerst, dit zijn voornamelijk spellen. De verzameling bekijk je hier.

Chrome Fijne Feestdagen verzameling