Fijne feestdagen gewenst door Google met logo

Fijne feestdagen

Vanavond is het kerstavond en zodoende staat vandaag een speciaal logo op de homepage van Google waarmee het bedrijf alle gebruikers fijne feestdagen wenst. In het logo van dit jaar is een optocht van speelgoed te zien die marcheren naar de dozen in de achtergrond die samen het woord Google spellen. Google doet dit al sinds 1999 en alle logo's vanwege de feestdagen sindsdien geplaatst bekijk je allemaal op deze pagina.

Live Kerstman volgen

Aanvullend op het logo heeft Google dit jaar net als voorgaande jaren een Santa Tracker online geplaatst om de Kerstman live te kunnen volgen tijdens zijn reis naar allerlei landen. Sinds 2007 werkte Google hiervoor samen met de North American Aerospace Defense Command (Norad) maar dit jaar werkt Norad samen met concurrent Microsoft en heeft Google daarom zelf een eigen Santa Tracker online geplaatst. Op dit moment kan de Kerstman live gevolgd worden in Google Maps, in Google Earth, op Twitter, op Facebook en middels een extensie kan volgen van de Kerstman ook in browser Google Chrome.

Google heeft een speciale website gemaakt die is te vinden op google.com/santatracker/. Op de website is het gehele dorp van de Kerstman en zijn elfen op de Noordpool te vinden, je kunt hier op de gebouwen klikken, ook zijn er twee leuke spelletjes te vinden.

Zoekresultaten

Overigens zijn de zoekresultaten net als voorgaande jaren ook weer voorzien van de nodige versiering. Zodra je een zoekopdracht gaat uitvoeren gerelateerd aan kerst is de versiering in de vorm van kerstballen te zien, dit werkt echter alleen met Engelstalige zoekopdrachten zoals bijvoorbeeld Christmas, Santa Claus, Xmas en Candy Canes.

Festivus

Overigens werd gisteren nog door een groep mensen Festivus gevierd, een dag voor mensen die zich willen verzetten tegen de vercommercialisering van feestdagen, ooit bedacht door Dan O'Keefe. Google heeft vanwege deze dag een paal op de pagina met zoekresultaten geplaatst die te zien is na het uitvoeren van de zoekopdracht Festivus.

Lees meer over: , ,