Fijne feestdagen namens Google Doodle

Fijne feestdagen

Google heeft vandaag, de dag van kerstavond, een nieuw speciaal logo geplaatst op vrijwel alle lokale homepages van de zoekmachine om alle gebruikers fijne feestdagen te wensen. Het gaat om een vrij eenvoudig en simpel logo dit jaar met twee kinderen in een rode slee door de sneeuw getrokken door een paard. Op de achtergrond zijn drie bomen te zien en onder het landschap in het groene frame zijn de letters van Google geplaatst.

Update

Nieuw logo van Google voor Eerste Kerstdag evenals voor Tweede Kerstdag.

Net als voorgaande jaren wenst Google gebruikers geen fijne kerstdagen en wordt er niet direct over kerst gesproken, iets waar elk jaar wel een aantal gebruikers over klagen in de forums van het bedrijf. Er zijn verder geen andere feestdagen vandaag, morgen en overmorgen. Wel richt Google zich meer dan andere jaren op kerst gezien de kleine promotie geplaatst op de homepage om vanavond de reis van de Kerstman live te volgen.

Alle logo's voor Kerst

Met regelmaat plaatst Google sinds 1998 aangepaste logo's op de homepage van de zoekmachine om bepaalde personen te eren en om diverse feestdagen te vieren zoals uiteraard Kerst. De eerste keer dat het bedrijf logo's plaatste vanwege de kerstdagen was in 1999, toen werd van de eerste letter O een sneeuwpop gemaakt. Een jaar later werden er pinguïns verwerkt in het logo en in 2001 verschenen er ijsberen. Deze drie ijsberen versierde de letters van Google in een aantal dagen met een groot aantal kerstlampjes.

In de jaren na 2001 werd het logo van Google elk jaar op een andere manier van versiering voorzien door ijsberen maar ook een keer door kangoeroes. In 2010 plaatste Google voor het eerst een geanimeerd logo op de homepage om alle gebruikers fijne feestdagen te wensen, het ging om een interactief logo bestaande uit 17 verschillende afbeeldingen. Helemaal los ging het bedrijf in 2011 met een bijzonder uitbundig logo om de feestdagen te vieren waarvan een statische versie hieronder. Na het klikken op het logo begon Jingle Bells te spelen, werd de homepage zwart en begonnen alle letters te dansen.

Ook andere producten van Google werden in de afgelopen jaren voorzien van aangepaste logo's. In 2003 en in 2004 kreeg Google Shopping, toen nog met de naam Froogle, een aangepast logo op de homepage met oog op de feestdagen. In 2007, 2008 en 2010 kreeg sociaal netwerk Orkut, ook een onderdeel van Google, een feestelijk logo. Het was pas in 2010 toen YouTube een logo kreeg voor de feestdagen, dit was ook direct de laatste keer.

Het volledige overzicht met alle logo's geplaatst door Google voor Kerst bekijk je hier.

Kerstman volgen

Begin deze maand nog voor Sinterklaas hier in Nederland werd gevierd plaatste Google de speciale website al online waar vanavond live de Kerstman gevolgd kan worden.

Sinds de introductie begin deze maand is er elke dag een nieuw onderdeel toegevoegd aan de website en zo kun je bijvoorbeeld diverse toch vrij verslavende spelletjes spelen op de website. Denk aan het gooien van pakjes in schoorstenen, geheugenspelletjes, sleeën en Santa Maps Dive. In het laatstgenoemde spel maak je een vrij val met de Kerstman.

Verder is er een mogelijkheid om leuke kerstkaarten te maken en deze te delen op sociale netwerken en er kan een door de Kerstman ingesproken voicemail worden gemaakt.

Het volgen van de reis van de Kerstman vanavond kan op de website, middels een extensie gemaakt voor browser Google Chrome en met behulp van de app voor Android. De app voor Android met tevens ondersteuning voor de Chromecast kan hier in de Google Play Store worden gedownload en bevat ook spellen die zijn te vinden op de website.

De Kerstman is inmiddels aan zijn lange reis begonnen, volgen kan op deze pagina: google.com/santatracker/#/tracker/dashboard. Linksboven in het kleine vlak met opties kan er geschakeld worden tussen de Google Maps weergave en de Google Earth weergave.

google_santa_tracker

Lees meer over: , ,