Feedly profiteert flink van sluiting Google Reader

Feedly Logo Feedly is wellicht de RSS-lezer die het meest profiteert van de aanstaande sluiting van Google Reader. Op 1 juli zal Google de eigen RSS-lezer uit de lucht gaan halen zo kondigde het bedrijf afgelopen maand aan. Feedly kreeg er al een half miljoen gebruikers bij in de eerste 48 uur na de aankondiging van Google en dit aantal is opgelopen naar maar liefst 3 miljoen in de afgelopen weken zo laat het bedrijf weten.

Eventuele andere alternatieven voor Google Reader bekijk je op deze pagina.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt door Feedly om de overgang voor alle gebruikers zo soepeltjes mogelijk te laten verlopen en ondertussen gaat de ontwikkeling van de applicaties voor iPhone, iPad, iPod Touch, Android plus voor browsers Google Chrome, Firefox en Safari ook nog gewoon door. Vandaag heeft het bedrijf een nieuwe versie gelanceerd van Feedly Mobile, nu beschikbaar voor iOS, Android en de browsers.

In de nieuwe versie van Feedly Mobile is een nieuwe zoekmachine opgenomen om snel feeds te zoeken en te ontdekken. Er is een nieuw onderdeel 'Must read' toegevoegd waardoor je geen updates meer hoeft te missen van je meest belangrijkste feeds. Pull to refresh is toegevoegd en het gedeelte om berichten te delen is aangepast. Het delen van berichten gaat eenvoudiger evenals het opslaan van berichten om deze op een later moment te kunnen lezen. Hier is tevens ondersteuning voor Google+ aan toegevoegd.

Als laatste is is een nieuwe weergave toegevoegd waarmee alleen headlines worden getoond. Met deze weergave zoals die ook in Google Reader bestaat scan je dus makkelijker alle binnenkomende berichten. Downloaden van Feedly Mobile kan hier.

feedly_mobile

Lees meer over: , ,