Feedly introduceert webversie nog net voor sluiting Google Reader

feedly_logo Met nog tien dagen voor de definitieve sluiting van Google Reader heeft RSS-lezer Feedly een webversie gelanceerd. Tot op heden was Feedly beschikbaar als extensie voor Google Chrome, Firefox en Safari en daarnaast zijn er applicaties voor iOS en voor Android. Een webversie van Feedly waarvoor verder geen plugins benodigd zijn ontbrak nog tot op heden, iets waar veel gebruikers van de RSS-lezer de afgelopen tijd om hebben gevraagd.

Naast de webversie is er een API gepresenteerd voor ontwikkelaars van andere RSS-lezers die straks in de problemen komen door de sluiting van Google Reader. Feedly heeft de afgelopen tijd behoorlijk geprofiteerd van de komende sluiting van Google Reader. In de eerste 48 uur na de aankondiging van Google kreeg Feedly er al meer dan 500.000 nieuwe gebruikers bij en in de eerste twee weken kreeg de RSS-lezer er in totaal 3 miljoen gebruikers bij. Eind mei had Feedly meer dan 12 miljoen gebruikers. Later dit jaar zal er ook een betaalde variant gaan verschijnen maar prijzen en features zijn niet bekend.

Naast Feedly zal Digg volgende week woensdag een eigen RSS-lezer gaan lanceren. Een overzicht van diverse andere alternatieven voor Google Reader bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: , ,