Feature Facebook ter promotie van Graph Search en meer recente wijzigingen

Feature Facebook ter promotie van Graph Search en meer recente wijzigingen

Eerder dit jaar begon Facebook met het testen van een feature ter promotie van de nieuwe zoekfunctie die eerder dit jaar werd gepresenteerd. Het ging om een nieuw menu item 'Browse' gespot door diverse gebruikers in het linkermenu. Nu lijkt het sociale netwerk opnieuw te experimenteren met deze feature om gebruikers op Graph Search te wijzen.

Het klikken op Browse opent een willekeurige zoekopdracht op facebook.com/discover-something-new. Enkele voorbeelden van zoekopdrachten, Books liked by my friends, Places visited by my friends, Videos liked by my friends en Cover photos by my friends. Discover Something New is alleen beschikbaar in de Engelse interface van Facebook.

graph_search_browse

Chatfunctie

Dan is er ook nog een wijziging met betrekking tot de chatfunctie van Facebook, een test uitgerold naar alle gebruikers. Gesprekken op de desktop zijn nu voorzien van een chatballonnetjes waarvan hieronder een screenshot. Het design op de desktop komt zodoende overeen met het design voor de chatfunctie in de mobiele apps. Eerder dit jaar experimenteerde Facebook ook al met deze blauwe en grijze ballonnetjes op de desktop.

facebook_bubbles

Messenger voor Windows

Recent was er een bericht dat Facebook mogelijk gestopt zou zijn met Messenger voor Windows. Dit bleek niet het geval te zijn. Het sociale netwerk verwijderde per ongeluk de link om de software te kunnen downloaden waardoor het speculeren begon. De link is nu teruggeplaatst en Messenger voor Windows kan weer worden gedownload op deze pagina.

Android

Dan als laatste nog even naar de mobiele app van het sociale netwerk voor Android. Recent heeft Facebook een optie toegevoegd aan de instellingen om video's automatisch te laten afspelen. De optie dient handmatig aangezet te worden en video's in het overzicht worden daarna alleen afgespeeld indien er een verbinding is met een Wi-Fi netwerk.

facebook_android_wifi_videos

Lees meer over: