Familie ondervond veel problemen om iPad van overleden moeder te ontgrendelen

Familie ondervond veel problemen om iPad van overleden moeder te ontgrendelen

In Londen heeft de familie Grant bijzonder veel moeite moeten doen in de afgelopen weken om toegang te krijgen tot de iPad en het bijbehorende Apple ID van hun overleden moeder. De vrouw in kwestie genaamd Anthea liet nadat ze overleden was haar twee jaar oude iPad achter voor haar kinderen zodat zij deze konden gaan gebruiken maar Anthea had hierbij niet haar persoonlijke code en de gegevens van haar Apple ID gegeven.

De zoon van Anthea, Josh, stuurde een overlijdensakte en een brief van de notaris naar Apple om zodoende toegang te krijgen tot de iPad en de gegevens van zijn moeder.

Dit was echter niet niet voldoende voor Apple en het bedrijf wilde eerst een gerechtelijk bewijs zien om er zeker van te zijn dat Anthea de eigenaar van de iPad was. Nadat Josh uit frustratie naar de BBC was gestapt was Apple toch welwillend om in ieder geval het apparaat te resetten naar de fabrieksinstellingen maar toegang tot het Apple ID van Anthea werd niet gegeven. Hiervoor moet het bedrijf eerst een gerechtelijk bewijs zien.

Apple hanteert dergelijke strenge regels om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot een account. Het is niet duidelijk of de familie nog naar de notaris is gegaan.

Via: bbc.com
Lees meer over: ,