Fail Whale Twitter met pensioen

Fail Whale Twitter met pensioen

Veel gebruikers van Twitter kennen nog wel de Fail Whale, de walvis die een aantal jaar geleden nog met regelmaat in beeld kwam na het openen van de microblogdienst omdat het op dat moment te druk was op de website. Naarmate de tijd vorderde werd de stabiliteit van Twitter steeds beter en daardoor kwam de walvis steeds minder vaak in beeld.

Uit een interview van Wired Magazine met senior vice president of engineering van Twitter, Christopher Fry blijkt dat de walvis in de toekomst ook nooit meer terug zal gaan keren.

De Fail Whale werd afgelopen zomer met pensioen gestuurd door Twitter, indien er zich nu problemen voordoen op de website dan zullen er robots in beeld verschijnen. Het inmiddels beursgenoteerde bedrijf is van mening dat de walvis staat voor een periode waarin de microblogdienst niet aan de verwachtingen van gebruikers wereldwijd kon voldoen. Het was overigens niet Twitter zelf die de naam Fail Whale bedacht maar dit was een gebruiker.

The Fail Whale is a thing of the past. Actually, this summer we took the Fail Whale out of production. So if you come to Twitter, and there are always gonna be problems, no service is ever perfect. But right now you will see robots instead of the Fail Whale. So the Fail Whale image is not served by Twitter anymore. It had a long history and some of our users feel very connected to it. But in the end, it did represent a time when I don’t think we lived up to what the world needed Twitter to be.

Fans van de Fail Whale kunnen nog altijd wel posters, shirts en andere spullen kopen.

Lees meer over: