Faces of Facebook toont profielfoto’s van alle gebruikers op Facebook

Faces of Facebook toont profielfoto’s van alle gebruikers op Facebook

De website The Faces of Facebook is een bijzonder initiatief van Natalia Rojas uit Spanje. Zij dacht dat het wel een aardig idee zou zijn om de profielfoto's van alle gebruikers van het sociale netwerk op te zoeken en te tonen op de website. In totaal zijn er dus meer dan 1,2 miljard profielfoto's te vinden op de website, geplaatst in chronologische volgorde. Zodra je de website opent dan is er eigenlijk nog weinig te zien behalve heel veel puntjes maar door in te zoomen door op een bepaalde plek te klikken komen de profielfoto's in beeld.

Natalia Rojas geeft aan dat ze verder geen regels heeft overtreden met het initiatief. De profielfoto's worden zelf niet opgeslagen en verder worden er ook geen andere gegevens opgeslagen zoals namen. Indien je zelf actief bent op Facebook dan kun je door de website te koppelen met je eigen profiel je eigen foto zoeken, na het maken van de koppeling zal er op de website een zwarte marker worden getoond om aan te geven waar je eigen foto staat. Door op de marker te klikken wordt er ingezoomd en zal je foto in beeld verschijnen.

Zoals gezegd staan zijn de profielfoto's in chronologische volgorde geplaatst, als je rechtsboven klikt dan kom je uit bij de eerste gebruiker van het sociale netwerk en dat is uiteraard oprichter en CEO Mark Zuckerberg zoals hieronder in de afbeelding is te zien.

faces_of_facebook_zuckerberg

Lees meer over: