Facebookmageddon: Websites offline door storing Facebook

Afgelopen nacht gingen er diverse grote websites plotseling uit de lucht vanwege een storing aan de kant van Facebook, op Twitter vielen al snel nadat het probleem ontstond termen als 'Facebookmageddon' en 'Facebocalypse'. Het ging om websites als Search Engine Land, CNN, de Washington Post, MSNBC.com, de New York Times en Business Insider die allen voor een korte periode verwezen naar een foutmelding op Facebook.com.

Alleen op Facebook ingelogde gebruikers konden deze websites niet bereiken en werden automatisch doorgestuurd naar het sociale netwerk en kregen de onderstaande vrij vage foutmelding in beeld. De websites die last hadden van de bug maken allemaal gebruik van social plugins van Facebook waaronder de bekende Like knop, de oplossing was dan ook om deze plugins tijdelijk uit te schakelen. Na 20 minuten was het probleem opgelost.

Een excuses bleef uit, wel kwam de volgende korte verklaring nadat het vage probleem was verholpen: "For a short period of time, there was a bug that redirected people logging in with Facebook from third-party sites to Facebook.com. The issue was quickly resolved, and Login with Facebook is now working as usual." aldus de reactie van Facebook.

facebook_foutmelding

Lees meer over: