Facebookactie Buienradar om het tegen Helga van Leur op te nemen

Weermannen en weervrouwen in Nederland kregen recent de nodige kritiek omdat de weerberichten niet altijd kloppen. Aanvullend hierop is er nu een leuke actie gestart op Facebook door Buienradar. Hier kun je namelijk het vanaf nu namelijk zelf op gaan nemen tegen niemand minder dan weervrouw Helga van Leur. Je hoeft echter het daadwerkelijke weerbericht niet zelf te maken maar het is wel de bedoeling dat je voor een webcam het weerbericht gaat presenteren, iets wat nog behoorlijk tegen zal vallen.

Eerst zie je het weerbericht van Helga zelf en vervolgens moet je met behulp van de autocue het weerbericht voorlezen. Het presenteren bestaat uit drie onderdelen, ingezonden foto's, de weerkaart en als laatste de verwachting voor de komende dagen.

Op het sociale netwerk zijn tevens de weerberichten van anderen te bekijken en hierop kan gestemd worden. Degene die uiteindelijk de meeste kijkcijfers en de meeste stemmen weet te behalen wint een meet & greet met Helga van Leur die dan zal laten zien aan de winnaar wat er allemaal komt kijken bij het maken van een weerbericht. Ook krijgt de winnaar de kans om zijn of haar weerbericht op te nemen in de studio van RTL Nieuws.

Lees meer over: ,