Facebook wil mobiel betaalproces makkelijker maken

facebook_dollarFacebook heeft plannen om het mobiele betaalproces een stuk eenvoudiger te gaan maken. Het sociale netwerk zal waarschijnlijk volgende maand gaan starten met een proef waarbij gebruikers met hun eigen gegevens makkelijker mobiel kunnen afrekenen.

Hiervoor moeten creditcardgegevens en adresgegevens worden gekoppeld aan een profiel, de daadwerkelijke betaling zal niet door Facebook worden afgehandeld maar dit verloopt via de ingestelde betaalmiddelen zoals bijvoorbeeld PayPal binnen de applicaties van aangesloten partners. Facebook zorgt er op deze manier voor dat alle gegevens al ingevuld worden, het is dus niet zo dat het sociale netwerk direct wil gaan concurreren met bedrijven zoals bijvoorbeeld PayPal, Amazon en Google. Online kledingwinkel voor mannen JackThreads zal de partner zijn waar Facebook straks eerst mee zal gaan testen.

Het is niet duidelijk wanneer het nieuwe experiment verder zal worden uitgebreid en of en wanneer het sociale netwerk met de betalingsdienst in andere landen zal gaan testen. Waarschijnlijk zal Facebook geen percentage ontvangen per transactie, in plaats daarvan krijgt het sociale netwerk extra gegevens wat weer interessant is voor adverteerders.

Lees meer over: