Facebook wil leeftijdsgrens aanpassen naar 13 jaar

Facebook denkt erover om ook kinderen onder de 13 jaar toegang te geven tot het sociale netwerk, dit heeft de Britse beleidsdirecteur van Facebook, Simon Milner tegen de Sunday Times gezegd. Tot op heden is het voor kinderen onder 13 jaar vanwege de wetgeving in de Verenigde Staten verboden om zich aan te melden maar ondanks dit gegeven zouden veel kinderen dit toch doen. Vaak wordt er gelogen over de echte leeftijd en in sommige gevallen is dat met toestemming van de ouders.

Op dit moment wordt deze regel daarom wereldwijd toegepast maar wordt dit dus mogelijk aangepast waarbij het goed zou kunnen zijn dat dit alleen buiten de Verenigde Staten zal zijn. Het is nog niet duidelijk of deze grens dan ook in Nederland door het sociale netwerk aangepast wordt, hier is het nu zo dat kinderen onder de zestien jaar volgens de privacywet altijd toestemming moeten hebben van hun ouders om een account aan te maken zo laat ict-jurist Arnoud Engelfriet weten tegenover Tweakers.net.

Google+

Voor het sociale netwerk van Google is er een leeftijdsgrens van 16 jaar en in andere landen is dit 13 jaar. Sinds de introductie van Google+ afgelopen jaar was de leeftijdsgrens echter 18 jaar maar begin januari werd dit aangepast door Google.

Lees meer over: